Yasal Uyarı ve Gizlilik Politikası

1. Genel Konular: https://www.hareketozgurluktur.com (bu "Web sitesine") hoş geldiniz! Bu web sitesi kayıtlı ofisi Palladium Tower, Barbaros Mah. Kardelen Sok., No:2 Kat:24/80, 34746 Ataşehir, İstanbul, Türkiye adresinde bulunan UCB Pharma A.Ş.’e (“UCB”) aittir. Bu web sitesine girerek ve sitede arama yaparak geçerli kayıt ve şartları kabul etmiş olursunuz. Bu web sitesi Türkiye’de işletilmekte ve kontrol edilmekte ve Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde yönetilmektedir. GEÇERLİ KAYIT VE ŞARTLARIN SİZİN İÇİN BAĞLAYICI OLMASINI VEYA BU ŞART VE KOŞULLARA UYMAYI İSTEMİYORSANIZ BU WEB SİTESİNDEN DERHAL ÇIKMANIZ GEREKMEKTEDİR. BU WEB SİTESİNE GİRİŞ MEVCUT ŞARTLARIN VE HAK İDDİALARININ KABUL EDİLMESİ ANLAMINA GELMEKTEDİR.

2. Sağlıkla İlgili Bilgiler: Bu web sitesinin her bir sayfasındaki bilgi ve materyaller sadece bilgilendirme amacı ile verilmektedir. BU WEB SİTESİNDEKİ BİLGİLER TIBBİ TAVSİYE VERME VEYA TIBBİ TAVSİYE YERİNE GEÇECEK TAVSİYELERDE BULUNMA AMACI TAŞIMAMAKTADIR. VERİLEN BİLGİLER BİR SAĞLIK VEYA ZİNDELİK PROBLEMİNİN VEYA BİR HASTALIĞIN TEŞHİS EDİLMESİNDE KULLANILMAMALIDIR. UCB BU BİLGİLERİN BU AMAÇLARLA KULLANILMASI YASAKLAR. TIBBİ BİR RAHATSIZLIĞINIZ VARSA DOKTORUNUZA VEYA TIBBİ DANIŞMANINIZA BAŞVURUNUZ. UCB KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TIBBİ TEŞHİS HİZMETİ VEYA HASTAYA ÖZEL TAVSİYE SUNMAMAKTADIR.

3. Sorumluluk reddi ve garantiler: Bu web sitesinde yayınlanan bilgiler sadece genel bilgi verme amaçlıdır. UCB bu sitede doğru ve güncel bilgiler yayınlamak için gerekli tüm makul çabayı gösterse de bu web sitesindeki içerik ile ilgili hatalardan veya eksikliklerden herhangi bir şekilde sorumlu olmayacaktır. BÜTÜN BİLGİLER “OLDUĞU GİBİ” VERİLMEKTEDİR. BU NEDENLE, BİLGİLER SİTEYİ ZİYARET EDENLER TARAFINDAN DİKKATLİ DEĞERLENDİRİLMELİDİR. UCB VE UCB GRUP ŞİRKETLERİ BU WEB SİTESİNDE VERİLEN BİLGİLERİN VEYA BİLGİLERİN OLASI KULLANIMININ TAM VEYA DOĞRU OLDUĞUNU GARANTİ ETMEZ. UCB VE GRUP ŞİRKETLERİ BU BİLGİLERİN KULLANIMINDAN, BU BİLGİLERE GÜVENİLMESİNDEN, ERİŞİLMESİNDEN VEYA BİLGİLERİN KULLANILAMAMASINDAN VEYA UCB’NİN BU SİTENİN İÇERİĞİ ÜZERİNDE YAPABİLECEĞİ HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİKTEN DOĞABİLECEK DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, SONUÇSAL, CEZAİ VEYA DİĞER HASARLARDAN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE SORUMLU OLMAYACAKTIR.

4. Telif Hakkı/Bilgilerin Kullanımı: Aksi belirtilmedikçe, bilgilerin bütün telif hakkı UCB’ye aittir. Bilgilerdeki bütün haklar saklıdır. Bu web sitesini incelemek serbesttir; fakat metinler ve resimler dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere bu sitedeki bilgilere erişim ve bilgilerin indirilmesi ve kullanımı, sadece özel kullanımınız amacı ile bu web sitesinden indirilen bilgilerin içerdiği bütün telif hakkı bildirimlerinin ve diğer mülkiyet hakkı bildirimlerinin tek tek saklanması ve çoğaltılması koşuluna tabidir. UCB’nin önceden alınmış yazılı izni olmaksızın Bilgilerin diğer amaçlarla dağıtılması, değiştirilmesi, aktarılması, tekrar kullanılması, tekrar yayınlanması veya başka herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır. Yukarıdaki sınırlı yetki dışında, bu web sitesinin içerdiği bilgilere ilişkin hiçbir yetki veya hak veya UCB’ye veya herhangi bir kişiye ait telif hakları bu belge ile size verilmemektedir.

5. Pasif Bilgi Toplama: Web sitesinde gezinirken, çerezler, internet etiketleri, web işaretleri ya da yön güdüm veri toplamayı (günlük kütükleri, sunucu günlükleri, tıklama dizisi) gibi çeşitli teknolojileri kullanmak suretiyle belli isimsiz bilgiler pasif olarak elde edilebilir (diğer bir deyişle, siz aktif olarak bilgi sunmasanız da bilgiler toplanabilir). İnternet tarayıcınız bu isimsiz bilginin bir kısmını, örneğin son giriş yaptığınız web sitesinin URL’si ya da internet Protokolü (IP) adresi veya bilgisayarınızın hali hazırda kullandığı tarayıcının sürümünü, otomatik olarak bu web sitesine iletir. Ayrıca bu web sitesi, çerezler ve internet etiketleri ya da web işaretleri yoluyla bu isimsiz bilgileri bilgisayarınızdan edinebilir. Tarayıcınızı bir çerez yollandığında sizi uyaracak şekilde ayarlayabilir ya da çerezleri tamamen reddedebilirsiniz; ancak bu sitenin belirli özellikleri çerezler olmadan çalışmayabilir.

Bu Site, böyle pasif olarak toplanmış olan bilgileri site ziyaretçilerine daha iyi bir hizmet sağlayabilmek için kullanabilir ya da birleştirebilir, tercihlerinize göre Siteyi biçimlendirebilir, istatistikleri ve eğilimleri toplayabilir ya da analiz edebilir ve geri kalan durumlarda Siteyi sizin kullanımınız için yönetebilir ve geliştirebilir. Böylesi bilgiler, sizin onayınız olmadan, site üzerinde başka bir yerde toplanan kişisel olarak ayırt edilebilen bilgilerle birleştirilemez.

6. Diğer sitelere linkler (bağlantılar): Bu web sitesi üçüncü kişilerin sayfalarına veya web sitelerine linkler (bağlantılar) içermektedir. Bu linklere girdiğiniz takdirde UCB web sitesinden çıkmış ve UCB ile ilgili olmayan bir şirketin web sitesine girmiş olacaksınız. UCB BU SAYFALARDAN VEYA WEB SİTELERİNDEN ELDE ETTİĞİNİZ MATERYALLE VEYA BİLGİLERLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TAAHHÜTTE BULUNMAMAKTADIR VE BUNLARLA İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUMLULUK TAŞIMAMAKTADIR. Bu web siteleri yasal mevzuata aykırı bilgiler içeriyor olabilirler.

7. Bağlantı (Link) Verilen Web Sitelerinin Gizlilik Politikaları: Bu Site, bu Politika’nın uygulanmadığı diğer web sitelerine verilen linkleri veya referansları içerebilir. Ziyaret ettiğiniz her web sitesinin gizlilik politikasını okumanızı tavsiye ederiz.

8. UCB Web sitesine linkler (bağlantılar): Başka bir web sitesinde, UCB’nin önceden alınmış yazılı izni olmaksızın, web sitesi ziyaretçisini ayrı bir pencerede UCB’nin tam alan adı ile bu web sitesinin ana sayfasına yönlendiren ve ziyaretçiye üçüncü kişiye ait bir web sitesine girdiğine ilişkin bir uyarıda bulunan linkler dışında, bu web sitesine yönlendiren herhangi bir link verilemez.

9. Web sitesinin kullanılabilirliği: UCB web sitesine erişimin her zaman mümkün olacağını veya web sitesinin veya web sitesine erişimi sağlayan sunucunun virüs veya başka zararlı bileşenler içermediğini garanti etmez. Bu gibi virüslerden veya zararlı bileşenlerden kaynaklansın ya da kaynaklanmansın, donanımınıza, yazılımınıza veya bilgilerinize uygulanacak bütün gerekli servis, onarım veya düzeltmeler tarafınızdan karşılanacaktır. UCB bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

10. Kullanımın Kapsamı: UCB sizin kişisel bilgilenmeniz, eğitiminiz ve iletişiminiz için bu Site’nin devamlılığını sağlamaktadır. Site’de görüntülenen materyalleri ancak bu materyallere ilişkin telif haklarımız ve diğer fikri ve mülkiyet haklarımıza ilişkin bütün uyarıları yapmak suretiyle ve ticari olmayan ve kişisel kullanım amaçlarıyla indirebilirsiniz. Buna karşılık Site’deki metin ve imajlar da dahil olmak üzere içeriği UCB’nin yazılı izni olmaksızın dağıtılamaz, değiştirilemez, iletilemez, tekrar kullanılamaz, tekrar gönderilemez ve kullanılamaz.

Bu Site Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan kullanıcılar için tasarlanmıştır. Bu nedenle, UCB’nin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları haricindeki yerlerde bu Site’de yer alan bilgilerin doğruluğu ve geçerliliğine ilişkin bir beyanda bulunmamakta olduğunu ve bu Site’nin içeriğinin hukuka aykırı olarak kabul edilmekte olduğu yerlerde kullanılmasının yasak olduğunu kabul edersiniz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışından bu internet sitesine erişmeye çalışan kişiler bunu kendi insiyatifleri çerçevesinde gerçekleştirmekte olup, geçerli ulusal kanunların uygulanmasından kendileri sorumlu bulunmaktadır.

11. Revizyonlar: UCB bu yazıyı güncelleyerek bu şart ve koşulları istediği zaman revize edebilir. Bu revizyonlar sizin için bağlayıcıdır, bu nedenle sizin için bağlayıcı olan güncel şart ve koşulları incelemek için bu sayfayı düzenli olarak ziyaret etmeniz gerekmektedir.

12. AIFD İyi Tanıtım ve İyi İletişim İlkeleri: Bu Site’de yer alan tanıtım amaçlı materyallerin hepsi AIFD İyi Tanıtım ve İyi İletişim İlkeleri’ne uygun olarak hazırlanmıştır. Bu internet sitesini kullanmakla içeriğe ilişkin her türlü sorununuzu veya şikayetinizi öncelikle bizim ile paylaşmayı kabul etmektesiniz. Konuya ilişkin yapmış olduğumuz açıklamayı yeterli görmezseniz, AIFD’ye şikayette bulunabilirsiniz.

13. Sorular:

Bu Politika’ya ilişkin olarak veya bu Site’deki bilgi uygulamaları hakkındaki soru, yorum, talep veya kaygılarınızla ilgili olarak ya da gelecekte iletişim ağından çıkmak isterseniz, aşağıdaki bilgileri kullanarak bize ulaşabilirsiniz:

E-mail: tr-bilgi@ucb.com.tr

Telefon: +90 216 538 00 00

Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

Tanımlar

İşbu aydınlatma metninde geçen;

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi;

Özel Nitelikli Kişisel Veri: Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verileri,

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK): 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,

Veri İşleyen: Veri Sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

Veri Sorumlusu: Kişisel Verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi,ifade eder.

UCB PHARMA A.Ş. olarak Veri Sorumlusu sıfatıyla, sizi KVKK kapsamındaki aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde, veri sorumlusunun kimliği, işlenen kişisel verileriniz ve kişisel verilerinizin işlenme amaçları, kişisel verilerinizin saklanma süresi, kişisel verilerinizin üçüncü kişilere ve/veya yurtdışına aktarımı, kişisel verilerinizin toplanma yöntemleri ve hukuki sebepleri ve KVKK kapsamında size tanınan haklara ilişkin olarak bilgilendirmek istiyoruz.

1. Veri Sorumlusunun Kimliği

KVKK uyarınca muhatap Veri Sorumlusu: İstanbul Ticaret Sicili nezdinde 272281 sicil numarası ile kayıtlı ve şirket merkezi Palladium Tower, Barbaros Mah.Kardelen Sok., No:2 Kat:24/80, 34746 Ataşehir, İstanbul, Türkiye adresinde bulunan UCB PHARMA A.Ş.’dir.

2. Hangi Kişisel Verilerinizi İşlemekteyiz?

İşlediğimiz Kişisel Verilerinize örnek olarak:

Tarafınızca Sağlanan Kişisel Veriler: Ad-soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik numarası, telefon numarası, e-posta adresi, adres ve "Hareket Özgürlüktür" internet sitesini kullanımınız sırasında tarafımızla paylaştığınız diğer her türlü kişisel verilerinizdir.

Otomatik Yollarla Toplanan Kişisel Veriler: Çerezler vasıtasıyla veya diğer vasıtalarla otomatik şekilde toplanan Kişisel Verilerinizdir.

3. Kişisel Veri Saklama Süresi

Kişisel Verileriniz, KVKK başta olmak üzere Kişisel Verilerin korunmasına ilişkin mevzuata ve diğer mevzuatta zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde her halükârda ve mevzuatta bir süre öngörülmemiş ise kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar muhafaza edilir. Tutulan veriler verinin işlenmesini gerektiren sebepler sona erdikten sonra silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

4. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Kişisel Verileriniz kural olarak açık rızanıza istinaden tarafımızca işlenmektedir. Lakin KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak Madde 5.2 ve Madde 6.3 kapsamındaki kanuni yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ve temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermeksizin, meşru menfaatlerimizin korunması amacıyla ve alenileştirdiğiniz kişisel veriler bakımından açık rızanız olmaksızın da işlenebilmektedir. Bu kapsamda kişisel verilerinizi, sizinle iletişim kurmak ve ayrıca, kişisel verileriniz ile internet sitesi içerisindeki kullanımınızı/kullanıcı deneyiminizi mükemmelleştirmek ve sizin ilgi alanınıza yönelik içerik sunumunu sağlamak amacıyla işlemekteyiz.

Kişisel verileriniz işbu tam Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar dahilinde KVKK Madde 5.1 ve Madde 6.2 kapsamında açık rızanızın alınması şartı ile işlenebilmektedir.

5. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilere ve/veya Yurtdışına Aktarılması

Kişisel Verileriniz yukarıda KVKK Madde 5.2 ve Madde 6.3 kapsamında belirlenen amaçların varlığı halinde açık rızanız aranmaksızın yahut Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlarla KVKK Madde 5.1 ve Madde 6.3 kapsamında açık rızanıza istinaden yurtiçinde ve yurtdışında işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan grup şirketlerine, iş ortaklarına aktarılabilir.

6. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından; başvuru formları, üyelik ve iletişim formları, e-bülten kayıt formları, çerezler gibi kanallarla; ilgili internet sitesi ve farklı hukuki sebeplere dayanarak Şirketimizin faaliyetlerini sürdürebilmesi için KVKK ve ilgili sair mevzuat tarafından öngörülen esas ve usuller doğrultusunda işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

7. Kişisel Verilerinize Erişim ve KVKK Kapsamında Haklarınız

KVKK Madde 11 uyarınca Şirketimize başvurarak; Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, Kişisel Verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, amaç, süre ve meşruiyet prensipleri dahilinde değerlendirilmek üzere kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini isteme, Kişisel Verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi durumunda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme, Kişisel Verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi ve bu sebeple zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Bu kapsamda, yukarıdaki haklarınıza ilişkin talebinizi tr-bilgi@ucb.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaştırabilir veya kimliğinizi tespit edici belgeler ile ıslak imzalı bir dilekçe ile UCB Pharma A.Ş., Palladium Tower, Barbaros Mah. Kardelen Sok., No:2 Kat:24/80, 34746 Ataşehir, İstanbul, Türkiye Şirket adresimize elden teslim edebilir ya da noter aracılığıyla gönderebilirsiniz.

Şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.